Agility (behendigheid)


Na de basiscursus B of C kunt u verder gaan met agility. Agility is een onderdeel van de hondensport waarbij baas en hond in een zo kort mogelijke tijd een parcours met hindernissen moeten doorlopen..

Agility
€ 135
10 lessen van 1 uur
Honden vanaf 14 maanden

Doelstelling: Agility is bedoeld als een leuke actieve spelvorm waarbij de samenwerking tussen baas en hond centraal staat en bevorderd wordt.

Voor wie:Voor honden die de basiscursus B of C afgerond hebben. De sport is zeer geschikt voor mensen die actief bezig willen zijn met hun hond. Vanwege de fysieke belasting van het lichaam van de hond moet een kleine hond minimaal 12 maanden en een grote hond minimaal 14 maanden oud zijn om te kunnen starten met deze cursus. Daarnaast is het belangrijk dat uw hond sociaal is naar andere honden. Voor agility is het noodzakelijk dat uw hond los van de lijn goed bij u blijft.

Inhoud van de cursus:De beginnerscursus staat in het teken van het aanleren van de toestellen. In de gevorderden cursus wordt hier verder op doorgegaan en wordt een start gemaakt naar een steeds uitgebreider parcours. Daarna is het mogelijk om verder te trainen op recreatieve basis d.m.v een strippenkaart van telkens 10 weken.

Duur van de cursus:De beginners en gevorderden cursus omvat 10 lessen van ieder 60 minuten. De groep bestaat uit maximaal 7 cursisten, zodat iedereen de aandacht en begeleiding krijgt die hij/ zij nodig heeft.