Hoopers cursus


Na basiscursus B kunt u deelnemen aan de Hoopers cursus. De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale fysieke belasting voor zowel hond als handler. Deze zijn allemaal laag bij de grond.

Hoopers cursus
€105
10 lessen van 1 uur
Honden vanaf 7 maanden die de B cursus afgerond hebben.

Er wordt gewerkt met hoopers, tonnen en tunnels. Hij leert tijdens de cursus een parcours rond al de hindernissen af te leggen. Het is een cursus waarin het contact tussen hond en handler gaat groeien.

Vrijwel elke hond, mits sociaal, kan meedoen en dit geldt ook voor de handler. Van de hond wordt denkwerk verwacht maar krijgt ook voldoende fysieke uitdaging. De fysieke inspanning voor de handler is beperkt en daarom geschikt voor een heel brede doelgroep.

Doelstelling: het aanleren van de basisvaardigheden en de hindernissen. Alles wordt positief aangeleerd. De hond leert uiteindelijk zelfstandig een parcours af te leggen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler die daarbij op een plaats blijft staan. Uiteindelijk kunnen de aangeleerde vaardigheden om de hindernissen te nemen worden gekoppeld aan een parcours. Het is een fantastische hondensport met veel plezier voor handler en hond.