Puppycursus

Wij hebben puppycursussen ontwikkeld om u te helpen uw pup verantwoord op te voeden zodat hij/zij zich kan ontwikkelen tot een stabiele, sociaalvaardige volwassen hond. Een sociaalvaardige hond veroorzaakt geen problemen, kan goed met andere honden, kinderen, drukte en onverwachte situaties overweg. Een stabiele hond kan omgaan met moeilijke situaties zonder luidruchtig, agressief of gestresst te worden.
Een vrolijke hond heeft plezier in zijn leven en is gelukkig bij u en uw gezin. U bent degene die ervoor zorgt dat uw pup zich kan ontwikkelen tot een stabiele hond, door hem vanaf het eerste begin goed te begeleiden. U heeft dan plezier van uw hond gedurende de rest van zijn leven!

Doelstelling U leert Uw pup verantwoord te begeleiden in zijn ontwikkeling naar zijn volwassenheid zonder dat zich daarbij situaties voordoen die nadelig voor hem kunnen zijn zodat hij zich kan ontplooien tot een stabiele, vrolijke, sociaalvaardige hond. Voor wie is de cursus bedoeld? U kunt instromen in deze cursus wanneer uw pup een leeftijd heeft tussen 10 en 20 weken. Wij adviseren ten zeerste om al met 10 weken te beginnen. Puppies leren juist in deze leeftijdsfase vanaf 10 weken enorm snel en realiseert u zich dat de socialisatie GOED en WELOVERWOGEN begeleid dient te worden. Een gemiste socialisatieperiode is NOOIT meer in te halen! Uw pup dient minimaal 2 entingen gehad te hebben. Entingschema: 6 weken (bij de fokker), 9 en 12 weken. U mag dus 1 week na de tweede enting al met uw pup op cursus komen. Deze tweede enting geeft al voldoende bescherming aan uw pup zodat u niet bang hoeft te zijn voor ziektes. U moet echter wel voorzichtig zijn met uitlaten: tot de derde enting nooit op plaatsen uitlaten waar veel honden uitgelaten worden. Inhoud van de cursus
  • aan de riem leren lopen (wandelen zonder trekken)
  • leren omgaan met andere honden, mensen
  • wennen aan geluiden
  • voorkomen van bijten in broeken/handen
  • accepteren verzorgingsoefeningen (borstelen, kammen, nagel- en tandverzorging)
  • alleen leren zijn
  • zindelijkheidstraining
  • hier komen; zit; liggen
  • kind en hond
  • daarnaast alle onderwerpen die u zelf aandraagt
Duur van de cursus De cursus bestaat uit 10 lessen van 60 minuten. De puppylessen starten altijd in het theorielokaal. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en uitwisselen van ervaringen van die week. Mocht het probleem waar u mee zit zo groot zijn dan maken we naast de les een aparte afspraak. Bij droog weer trainen we buiten. Bij slecht weer oefenen we in onze trainingshal.   Welk tijdstip? De cursussen worden doorlopend gegeven op maandag- dinsdag- en donderdagavond en donderdag- en zaterdagochtend. Zie het lestijdenschema. Als voorbereiding op de komst van uw pup kunt u onze puppyinformatieavond bezoeken of alvast eens komen kijken hoe en waar wij lesgegeven.